(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada Zahiriddin Muhammad Bobur va boburiylar davrida harbiy strategiya va taktikaning shakllanishi, rivojlanishi hamda ularning jahon harbiy san’ati tarixidagi o‘rni tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Maqolada, avvalo, Boburning shaxsiy harbiy tajribasi, jangovar faoliyati va strategik qarorlarining tarixiy ildizlari ochib beriladi. Shuningdek, Boburiylar davlatchiligida harbiy sohaning tutgan o‘rni, armiyaning tashkiliy tuzilmasi va harbiy boshqaruv tizimi ilmiy nuqtayi nazardan yoritiladi.