(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola rivojlanayotgan raqamli jamiyat sharoitida media axborotining o‘qish madaniyatiga ta’sirini o‘rganadi. Unda o‘qish amaliyotidagi o‘zgarishlar, media muhitida matnni idrok etish xususiyatlari va madaniy qadriyatlar tizimida kitoblar va o‘qish rolining o‘zgarishi tahlil qilinadi. Media axborotining o‘qish madaniyatiga ta’sirining ham halokatli, ham konstruktiv jihatlari o‘rganiladi. Media savodxonligini rivojlantirish va mazmunli o‘qish uchun barqaror motivatsiyani shakllantirish zarurati asoslanadi.