(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola yosh engil atletikachilarning morfofunktsional va psixofiziologik xususiyatlarini tizimli pedagogik tahlil qilish orqali jismoniy sifatlarni samarali rivojlantirish imkoniyatlarini ilmiy asosda o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida sportchilarning tana tuzilishi, mushak tizimi funksiyalari, kardiovaskulyar va nafas olish ko‘rsatkichlari, shuningdek, psixologik parametrlar, jumladan motivatsiya, diqqat va stressga chidamlilik kabi xususiyatlar baholandi.