(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tezisda muallif bo‘lajak xorijiy til o‘qituvchisining metodik tayorgarligi va kasbiy kompetentsiyalarini rivojlantirishda variativ yondashuvning asosiy g‘oyalari roli, jihatlari va ahamiyati chuqur tahlil qilingan. Variativ yondashuvning asosiy jihatlari sifatida ta’limni individuallashtirish, turli metod va texnologiyalardan foydalanish, loyihaviy metodologiya, keys metodi, o‘yin texnologiyalari va axborot-kommunikatsiya texnologiyalari kabi faol o‘qitish usullarini joriy etish orqali materialni chuqurroq o‘zlashtirish va tanqidiy fikrlashni rivojlantirishga ko‘maklashish, kasbiy kompetentsiyani rivojlantirish kabilar aniqlandi va keng yoritildi. Ushbu va shuningdek talabaga yonaltirganlik, moslashuvchanlik va individuallashtirish kabi jihatlar variativ yondashuvni samarali amalga oshirish va ta’lim sifatini oshirishdagi muhim ahamiyati tahlil qilindi.