(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich tayyorgarlik bosqichida (11-12 yosh) uch xatlab sakrovchi o‘smirlarning mashg‘ulot jarayonini tashkil etish usullari yoritilgan. Tadqiqot davomida yosh sportchilarning fiziologik xususiyatlari, sakrash texnikasining poydevorini qo‘yishda G.V. Rashchupkin metodikasidan foydalanish va maxsus jismoniy mashqlar majmuasining samaradorligi tahlil qilingan. Maqolada asosiy e’tibor sakrash ritmini shakllantirish va tayanch-harakat a’zolarini jarohatlardan himoya qilishga qaratilgan