(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda bo‘lajak o‘qituvchilarda konvergent kompetentlikni shakllantirishning nazariy-metodologik asoslari hamda uni amalga oshirishga qaratilgan pedagogik model ishlab chiqilgan. Tadqiqotda bugungi zamonaviy ta’lim tizimida fanlararo integratsiya, muammoli fikrlash va reflektiv faoliyatning ahamiyati ortib borayotgan sharoitda o‘qituvchining kasbiy tayyorgarligini yangi bosqichga olib chiqish haqida keng yoritiladi. Tezisda konvergent kompetentlik pedagogik, psixologik va metodik bilimlarni integratsiyalash, murakkab pedagogik vaziyatlarda innovatsion va asoslangan qarorlar qabul qilish hamda kasbiy faoliyatni tizimli tahlil qilish qobiliyati sifatida talqin etiladi