(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich tayyorgarlik bosqichida shug‘ullanuvchi yosh og‘ir atletikachilarda portlovchi kuchni rivojlantirish samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot jarayonida maxsus tezkor-kuch mashqlari, plyometrik vositalar va og‘ir atletikaga xos texnik mashqlar qo‘llanildi. Tajriba natijalari shuni ko‘rsatdiki, portlovchi kuchni maqsadli rivojlantirish sportchilarning texnik tayyorgarligi va musobaqa natijalarini sezilarli darajada yaxshilaydi. Boshlang‘ich bosqichda mashg‘ulotlarni ilmiy asosda rejalashtirish yuqori sport natijalariga erishishning muhim omili hisoblanadi.