(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada karate sport turida texnik va taktik tayyorgarlik tushunchalari, ularning mazmun-mohiyati hamda o‘zaro bog‘liqligi ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqot davomida nazariy manbalar tahlili, pedagogik kuzatuv va amaliy tajriba metodlaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, texnik va taktik tayyorgarlikni integratsiyalashgan holda tashkil etish sportchilarning musobaqa samaradorligini sezilarli darajada oshiradi. Karate mashg‘ulot jarayonida texnik aniqlik, tezkorlik va taktik fikrlashni uyg‘un rivojlantirish yuqori sport natijalariga erishishning muhim omili hisoblanadi.