(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqola parataekvondochilarni psixologik tayyorlash masalalariga bag‘ishlangan. Parataekvondo — nafaqat jismoniy tayyorgarlik, balki yuksak ruhiy-irodaviy sifatlarni talab etuvchi sport turi. Maqolada psixologik tayyorgarlikning nazariy asoslari, uning turlari va bosqichlari, shuningdek, parataekvondochilarning psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, parataekvondochilarni musobaqalarga psixologik tayyorlashning amaliy jihatlari, ularda uchraydigan psixologik muammolar va ularni bartaraf etish usullari yoritilgan. Maqolada zamonaviy tadqiqotlar asosida psixologik tayyorgarlik samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan