(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida nogironligi bo‘lgan o‘quvchilarga nisbatan tolerantlik (bag‘rikenglik) muhitini shakllantirishning innovatsion metodikasi yoritilgan. Tadqiqotda inklyuziv ta’lim jarayonida pedagogik yondashuvlarning ahamiyati, o‘qituvchi va o‘quvchilar o‘rtasidagi ijtimoiy-psixologik munosabatlarni sog‘lomlashtirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, nogironligi bo‘lgan o‘quvchilarning ta’lim jarayoniga to‘laqonli integratsiyasini ta’minlashda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar hamda tarbiyaviy ishlarning samaradorligi asoslab beriladi. Maqolada tolerantlik muhitini rivojlantirishga xizmat qiluvchi metodik tavsiyalar ilgari surilgan