(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada fanlarni fanlararo aloqadorlik asosida oʻqitish, turdosh fanlar boʻyicha bilimini rivojlantirish, oʻquv jarayonini takomillashtirish va oʻquvchilarning erkin, mustaqil fikrlash, atrofdagi voqelikka ongli munosabatda boʻlish hamda ijtimoiy faollik kabi sifatlarini rivojlantirishning strategik va taktik maqsadlariga qaratilgan. Unda 7-sinf fizikasida fanlararo aloqadorlik asosida namoyishlar, laboratoriya va amaliy ishlarni ishlab chiqarish jarayonlari va kasb turlariga bogʻlab oʻqitish koʻrsatib berilgan.