(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada umumiy oʻrta taʼlim maktablarida “Tabiiy fanlar”ni oʻqitish jarayonida fizik bilimlardan foydalanish orqali oʻquvchilarning ekologik tafakkurini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Oʻquvchilarning ekologik dunyoqarashi va masʼuliyatini shakllantirish, tabiiy hodisalarni ilmiy asosda tushunish hamda fanlararo bogʻlanishlar orqali taʼlim samaradorligini oshirishga qaratilgan metodik yondashuvlar koʻrib chiqilib, fanlararo integratsiya asosida fizik bilimlarni o‘qitish bosqichlari, didaktik vazifalari va ekologik tafakkurni rivojlantirish omillari tizimli tarzda taqdim etilgan. Tabiiy fanlardagi fizik bilimlarni fanlararo oʻqitish, oʻquvchilarda ekologik tafakkur va masʼuliyatni shakllantirish hamda rivojlantirishga xizmat qilishi ko‘rsatib berilgan