(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida rivojlanish markazlari faoliyatida autentik materiallardan foydalanish orqali bolalarda ijodkorlik ko‘nikmasini shakllantirish masalasi yoritilgan. Autentik materiallar bolalarning mustaqil fikrlashi, tasavvur doirasining kengayishi hamda ijodiy faoliyatga qiziqishini oshirishda muhim vosita sifatida talqin etilgan. Rivojlanish markazlarining pedagogik imkoniyatlari va amaliy qo‘llash mexanizmlari tahlil qilinadi.