(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada tarix fanini zamonaviy o‘qitishda ilmiy tadqiqotlar va pedagogik innovatsiyalarning o‘rni xalqaro ta’lim tizimlari tajribasi asosida tahlil qilinadi. Xususan, tarixiy muammo qo‘yish, tadqiqotga asoslangan ta’lim, holatli tahlil, munozara texnologiyasi, raqamli tarix, konseptual tarix va virtual tarixiy muhitlar kabi yondashuvlar Cambridge va CIS xalqaro maktablari misolida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, zamonaviy metodlar asosida tashkil etilgan tarix darslari o‘quvchilarda tanqidiy tafakkur, tarixiy tahlil, ilmiy izlanish va global fuqarolik kompetensiyalarini rivojlantiradi, shuningdek, tarixiy voqealarni ko‘p qirrali yondashuv asosida anglashga yordam beradi