(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada talabalarda ekologik ta’lim-tarbiyani shakllantirish jarayonida talabaning tutgan o‘rni va mas’uliyati har tomonlama tahlil qilinadi. Tadqiqotda ekologiya sohasida davlatlar tajribasini solishtirish orqali talabalarda ekologik tafakkurni rivojlantirishning samarali yo‘llari yoritib beriladi