(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada imkoniyati cheklangan bolalarni inklyuziv ta’lim jarayonida o‘qitishning nazariy asoslari, pedagogik va psixologik jihatlari, shuningdek, ta’lim jarayonini samarali tashkil etish masalalari yoritilgan. Inklyuziv ta’limning mohiyati, tamoyillari va ahamiyati ochib berilib, umumta’lim maktablarida imkoniyati cheklangan bolalar bilan ishlashda qo‘llaniladigan zamonaviy metod va texnologiyalar tahlil qilingan. Shuningdek, inklyuziv ta’lim jarayonida uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy asosda ko‘rsatib berilgan