(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada tibbiyot oliy ta’lim muassasalarida radiologiya fanini o‘qitish jarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanishning metodik asoslari yoritilgan. Ta’lim jarayoniga zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini joriy etish orqali talabalarning nazariy bilimlarini mustahkamlash, amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda mustaqil ta’lim samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, radiologiya fanini o‘qitishda virtual laboratoriyalar, simulyatorlar, elektron o‘quv platformalar, multimedia resurslari va sun’iy intellekt asosidagi dasturlardan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Raqamli texnologiyalar yordamida klinik holatlarni modellashtirish, tasvirlarni tahlil qilish va diagnostik qaror qabul qilish kompetensiyalarini shakllantirish usullari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari radiologiya fanini o‘qitishda innovatsion yondashuvlarni qo‘llash ta’lim sifati va talabalar faolligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi. Mazkur ish tibbiyot oliy ta’lim muassasalarida raqamli ta’lim muhitini takomillashtirish va o‘quv jarayoniga zamonaviy pedagogik texnologiyalarni joriy etish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.