(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada radiologiya fanini o‘qitishda raqamli platformalardan foydalanishning afzalliklari va ularning ta’lim jarayoniga kiritayotgan yangiliklari tahlil etilgan. Axborotkommunikatsiya texnologiyalarining rivojlanishi natijasida tibbiyot oliy ta’lim muassasalarida darslarni samarali tashkil etish imkoniyatlari kengaymoqda. Moodle, Google Classroom, Microsoft Teams, Radiopaedia hamda PACS tizimlari orqali talabalarga interaktiv o‘quv materiallari, elektron darsliklar, video ma’ruzalar va klinik holatlarga asoslangan virtual mashg‘ulotlar taqdim etilmoqda. Bu jarayon talabalarning mustaqil fikrlash, klinik tafakkur va tahlil qilish ko‘nikmalarini shakllantiradi, ularni amaliy faoliyatga tayyorlaydi. Shuningdek, masofaviy o‘qitish shakllari, avtomatlashtirilgan baholash tizimlari va simulyatsion texnologiyalar yordamida o‘quv jarayonining uzluksizligi hamda sifatini ta’minlash imkoniyati mavjud. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, raqamli platformalardan foydalangan holda o‘qitilgan darslar an’anaviy metodlarga qaraganda yuqori o‘zlashtirish natijalarini beradi. Xulosa qilib aytganda, raqamli texnologiyalar radiologiya ta’limining samaradorligini oshirish, zamonaviy diagnostika ko‘nikmalarini shakllantirish hamda raqobatbardosh mutaxassislarni tayyorlashda muhim ahamiyat kasb etadi