(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada bo‘lajak maktabgacha ta’lim tashkilotlari tarbiyachi-pedagoglarida kasbiy ma’naviy madaniyatni rivojlantirishning konseptual asoslari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda nazariy adabiyotlarni tahlil qilish, so‘rov, intervyu, kuzatuv, case-tahlil va rol o‘yinlari metodlari qo‘llanilib, ma’lumotlar deskriptiv va statistik usullar bilan tahlil qilindi. Mazkur tadqiqot nazariy, amaliy va ijtimoiy yondashuvlarni uyg‘unlashtirib, tarbiyachi pedagoglarning kasbiy ma’naviy madaniyatini shakllantirishning samarali yo‘nalishlarini aniqlashga qaratilgan. Tadqiqot natijalari pedagogning shaxsiy va professional rivojlanishi, axloqiy va emotsional barqarorligi, shuningdek, bolalarning ma’naviy-axloqiy rivojlanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatadi