(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada ma’naviy-ma’rifiy tadbirlar orqali talabalarda vatanparvarlik kompetensiyasini rivojlantirishning pedagogik asoslari yoritiladi. Kompetensiyaviy, shaxsga yo‘naltirilgan va faoliyatga asoslangan yondashuvlar tahlil qilinadi hamda dars, darsdan tashqari faoliyat, volontyorlik va raqamli vositalarning tarbiyaviy samaradorligi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari kompleks yondashuv vatanparvarlikni ong, tuyg‘u va amaliy faoliyat darajasida shakllantirishini ko‘rsatadi