(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
So‘nggi o‘n yillikda tibbiy ta’limda raqamli pedagogik texnologiyalar keng joriy etilmoqda. Digital Interactive Case-Based Learning (DICL) klinik vaziyatlarga asoslangan interaktiv o‘qitish modeli bo‘lib, virtual bemorlar va adaptiv qaror qabul qilish tizimlarini o‘z ichiga oladi. Ushbu maqolaning maqsadi 2015–2024 yillarda chop etilgan ilmiy tadqiqotlar asosida DICL metodining o‘quv natijalariga ta’sirini tahlil qilishdir. Natijalar DICL OSCE ko‘rsatkichlari, nazariy bilim darajasi va klinik fikrlashni sezilarli yaxshilashini ko‘rsatadi