(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida hamkorlik asosida ta’limni tashkil etishning nazariy-pedagogik asoslari, uning ta’lim sifati va talabalarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Hamkorlikda o‘qitish texnologiyalarining mohiyati, shakllari va metodlari yoritilib, ularni oliy ta’lim jarayoniga samarali joriy etish shart-sharoitlari ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari hamkorlikka asoslangan ta’lim talabalarning mustaqil fikrlashi, jamoada ishlash ko‘nikmalari va ijodiy faolligini oshirishini tasdiqlaydi