(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari tarbiyachilarining raqamli kompetensiyasini rivojlantirishda sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning ilmiy-nazariy asoslari, pedagogik ahamiyati va amaliy mexanizmlari tahlil qilinadi. Oliy ta’limda ta’lim sifati diagnostikasining asosiy yo‘nalishlari bilan bog‘liqlikda tarbiyachilarni raqamli transformatsiya jarayonlariga tayyorlash zarurati asoslab beriladi. Shuningdek, “Raqamli O‘zbekiston – 2030”, “5 million dasturchi” loyihasi hamda Prezident qarorlarining maktabgacha ta’lim tizimiga ta’siri ochib beriladi. Sun’iy intellekt asosidagi innovatsion texnologiyalarni joriy etish orqali bolalarning intellektual, kognitiv va ijodiy rivojlanishini ta’minlashda tarbiyachining raqamli savodxonligi hal qiluvchi omil ekani ilmiy dalillar asosida yoritiladi