(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola o‘quvchilar turli ta’lim va ijtimoiy sharoitlarda ingliz tili speaking ko‘nikmalarini rivojlantirishda uchraydigan qiyinchiliklarni tahlil qiladi. Maqolada asosan tashvish, ishonchsizlik va o‘zini erkin his qilmaslik kabi psixologik to‘siqlar talabalarning so‘zlashuvdagi faoliyatini sezilarli cheklashi yoritiladi. Tadqiqot yetarli amaliy mashg‘ulotlarning yo‘qligi va ingliz tiliga real hayotda duch kelish imkonlarining cheklanganligi o‘quvchilarning muloqot qobiliyatiga qanday salbiy ta’sir ko‘rsatishi haqida so‘z yuritadi. Shuningdek, unda o‘qitish metodlari, dars jarayoni muhiti va pedagogik yondashuvlarning speaking ko‘nikmalari rivojiga ta’siri muhokama qilinadi. Maqola oxirida o‘quvchilarning ushbu to‘siqlarni bosib o‘tishi va ingliz tilida ravon gapira olishini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar beriladi.