(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari rahbarlarining pedagoglar o‘rtasida metodik kollaboratsiyani tashkil etish va boshqarish funksiyalari tahlil etilgan. Zamonaviy ta’lim tizimida rahbarning metodik faoliyatni muvofiqlashtirish, pedagogik jamoani professional rivojlantirishga yo‘naltirish, hamkorlik muhitini yaratish va metodik resurslarni samarali boshqarish vazifalariga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqotda rahbarning strategik rejalashtirish, tashkiliy pedagogik, nazorat-tahliliy, motivatsion va innovatsion funksiyalari ilmiy asoslangan. Maqolada MTT rahbarining metodik kollaboratsiyani boshqarishdagi zamonavir yondashuvlar, xalqaro tajriba va O‘zbekiston maktabgacha ta’lim tizimiga tatbiq etish imkoniyatlari ko‘rsatilgan. Tadqiqot natijalari MTT rahbarlari, metodik xizmat xodimlari va maktabgacha ta’lim tizimini takomillashtirish bo‘yicha ishlovchi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega.