(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada pedagogika yo‘nalishi bo‘lajak o‘qituvchilarining sun’iy intellekt savodxonligini rivojlantirishning ijtimoiy-pedagogik zarurati tahlil qilinadi. Tadqiqotda sun’iy intellekt vositalarining ta’lim jarayoniga kirib kelishi bilan yuzaga kelayotgan pedagogik, axloqiy va metodik muammolar ochib beriladi. Xorijiy va milliy olimlarning qarashlari asosida bo‘lajak o‘qituvchilarning tanqidiy fikrlashi, axloqiy mas’uliyati hamda kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishda sun’iy intellekt savodxonligining o‘rni asoslanadi. Kompetensiyaviy yondashuv asosida sun’iy intellekt savodxonligini shakllantirish metodikasini ishlab chiqish zamonaviy ta’lim tizimi oldidagi muhim vazifa sifatida talqin qilinadi.