(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Zamonaviy sharoitda bolalarni maktab ta’limiga tayyorlash bugungi kunning pedagogik zaruriyati bo‘lib qolmoqda. Chunki bolaning bilish jarayonlari, yutuqlari va kamchiliklari vaqtida e’tiborga olinsa, zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanilsa, tarbiyalash ishlari samarali bo‘ladi. Ushbu maqolada maktabgacha taʼlimga oid ish shakllari, didaktik oʻyinlardan, koʻrgazmali-predmetli mashgʻulotlardan, bolalarning amaliy va tasviriy faoliyatining turli shakllaridan keng foydalangan holda tarbiyaviy ishlar usullari qoʻllagan holda amalga oshirilish zarurligi haqida fikr yuritilgan