(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqola talabalarning pedagogik mustaqilligini rivojlantirishda zamonaviy yondashuvlar va metodlarning ahamiyatini ta’kidlaydi. Axborotlashtirish jarayonlarining intensivlashtirilishi, talabalarga rang-barang rasmlar va grafikalar orqali o‘quv materiallarini taqdim etish, motivatsiyani oshirish va pedagogik mustaqillikni rivojlantirishga yordam beradi. Ta’lim sohasidagi islohotlar, malakali kadrlar va mutaxassislar talabini oshirgan holda, talabalarni darslarga qiziqishi va motivatsiyasini kuchaytirishga yordam beradi. Muammoli vaziyatlar yaratish, ijodkorlik va muhokama orqali talabalarning faolligi va mustaqil fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish zarurligi ta’kidlanadi. Pedagogik mustaqillik, o‘rganish jarayonida mustaqil faoliyat va intilishlarni o‘z ichiga oladi, shuningdek, pedagogik metodlar va yondashuvlar orqali rivojlantirilishi kerakligi ko‘rsatiladi