(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim tizimida ilmiy tadqiqot natijalarini amaliyotga joriy etishning dolzarb muammolari, ularning sabablari hamda zamonaviy pedagogik innovatsiyalar asosidagi yechimlari tahlil qilinadi. Xususan, talabalarining mediasavodxonlik kompetentligini rivojlantirish masalasi ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan asoslab beriladi. Muallif tomonidan taklif etilgan “CritiLearn” (Critical Learning) raqamli platformasi modeli ilmiy ishlanmalarni real o‘quv jarayoniga integratsiya qilishning amaliy mexanizmi sifatida tavsiflanadi. Platformaning mazmuni, metodik tuzilishi, modullari, interfeysi va dars ishlanmalari keng yoritiladi.