(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
mazkur maqolada ko‘p tilli auditoriya sharoitida rus tilini xorijiy til sifatida o‘qitishning o‘ziga xos xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan asosiy metodik yondashuvlar, o‘quvchilarning ona tillari ta’sirida yuzaga keladigan tillararo interferensiya bilan bog‘liq qiyinchiliklar, shuningdek, madaniyatlararo muloqotning o‘rni tahlil qilinadi. Rus tilini ko‘p madaniyatli ta’lim muhitida samarali o‘qitishga qaratilgan zamonaviy didaktik yechimlarga alohida e’tibor qaratiladi. Ko‘p tilli va polikultural guruhlarda ishlash uchun amaliy topshiriqlar hamda metodik usullar misollar bilan yoritiladi.