(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada zamonaviy ingliz tilidagi frazali fe’llarning pragmatik xususiyatlari ularni xorijiy til sifatida o‘qitish kontekstida tahlil qilinadi. Frazali fe’llar ma’nosini talqin qilishda kontekst, ekstralingvistik va sotsiokultural omillarning roli hamda ularni o‘rganayotgan talabalar orasida pragmatik muvaffaqiyatsizliklarning oldini olish masalalari alohida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, frazali fe’llarning ko‘pma’noliligi va ularning asosan norasmiy og‘zaki nutqda qo‘llanilishi o‘qitish jarayonida yuzaga keladigan qiyinchiliklarning asosiy sababi sifatida tahlil qilinadi. Maqolada frazali fe’llarning pragmatik va konnotativ xususiyatlarini ingliz tilini o‘qitish metodikasiga integratsiya qilish zarurligi asoslanadi.