(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilini chet tili (EFL) sifatida o‘qitishda sun’iy intellektning (AI) ortib borayotgan roli o‘rganiladi. Raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi bilan AI zamonaviy ta’limda muhim vositaga aylandi. Tadqiqot sun’iy intellekt grammatika, lug‘at, o‘qish va yozish ko‘nikmalarini oshirish orqali ingliz tilini o‘qitishni qanday qo‘llab-quvvatlashiga qaratilgan. Bundan tashqari, maqolada AIni EFL sinflariga integratsiya qilishning afzalliklari va qiyinchiliklari ta’kidlangan va AIni o‘qituvchilar o‘rnini bosuvchi vosita sifatida emas, balki qo‘shimcha vosita sifatida qo‘llash muhimligi ta’kidlangan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, AI to‘g‘ri ishlatilganda EFL o‘qitish sifati va samaradorligini sezilarli darajada oshirishi mumkin.