(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola zamonaviy fizika tadqiqotlarini tahlil qiladi. Unda kvant mexanikasi, nisbiylik nazariyasi, kosmologiya, plazma fizikasi, yarimo‘tkazgichlar va yangi materiallar fizikasi kabi sohalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy nazariy fizika va hisoblash metodlari, matematik modellashtirish, kompyuter simulyatsiyalari va sun’iy intellekt yordamida murakkab tizimlarni tahlil qilish usullari bayon etilgan. Maqolada kvant texnologiyalari, tokamak plazma eksperimentlari, perovskit materiallari va LHC tajribalari kabi dolzarb ilmiy tadqiqotlar misol sifatida keltiriladi. Shu orqali maqola zamonaviy fizika olamidagi nazariy va amaliy yutuqlarni umumlashtiradi, kelajakdagi ilmiy va texnologik tadqiqotlar istiqbollarini ko‘rsatadi