(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada texnokratik ta’lim konsepsiyasining shakllanish jarayoni, uning xalqaro tajribadagi namoyon bo‘lish ko‘rinishlari hamda rivojlangan davlatlar ta’lim tizimida raqamli transformatsiya, STEM yo‘nalishlari, sun’iy intellekt va innovatsion pedagogik texnologiyalar asosida shakllangan amaliy tajribalar ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu tajribalarni O‘zbekiston ta’lim tizimiga integratsiya qilishning ijtimoiy-pedagogik, tashkiliy va normativ-huquqiy asoslari ochib beriladi. Tadqiqotda zamonaviy xalqaro reytinglar, UNESCO, OECD va Jahon banki hisobotlari hamda ilmiy manbalar asosida texnokratik ta’limning rivojlanish tendensiyalari o‘rganilgan. O‘zbekiston sharoitida texnokratik ta’limni joriy etish jarayonida mavjud imkoniyatlar va muammolar tahlil qilinib, milliy modelni shakllantirishga oid ilmiy-nazariy xulosalar ishlab chiqilgan.