(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqola O‘zbekiston xalq ta’limi tizimida xotin-qizlarga berilayotgan e’tibor va gender tengligini ta’minlashga qaratilgan islohotlarni 2017-2021 yillar oralig‘ida o‘rganadi. Ushbu davrda davlat tomonidan xotin-qizlar ta’limi bo‘yicha bir qator yangi dasturlar va strategiyalar joriy etildi. Maqola, xotin-qizlarning ta’lim olish imkoniyatlarini kengaytirish, ularni oliy ta’limga jalb qilish va kasb-hunar sohalarida malaka oshirish borasida amalga oshirilgan islohotlarni tahlil qiladi. Xotin-qizlarga ta’lim olishda qo‘yilgan cheklovlar va to‘siqlarni bartaraf etish hamda gender tengligini ta’minlash uchun davlatning olib borgan chora-tadbirlarini ko‘rib chiqadi. Shuningdek, maqolada O‘zbekiston hukumatining xotin-qizlarga ta’limda erishgan yutuqlari va bu yutuqlar jamiyatning ijtimoiy va iqtisodiy rivojlanishiga qo‘shgan hissasi ham tahlil qilingan.