(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada xotin-qizlarning ilmiy faoliyatini oshirishda zamonaviy ta’lim tizimi va innovatsion yondashuvlarning ahamiyatini kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli ta’lim, masofaviy o‘qitish, ilmiy grantlar, mentorlik institutlari va akademik muhitda gender tenglikni ta’minlash masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari xotin-qizlarning ilmiy salohiyatini ro‘yobga chiqarish uchun institutsional va texnologik mexanizmlarni takomillashtirish zarurligini ko‘rsatadi.