(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Hozirgi shiddat bilan rivojlanib borayotgan zamonamizda kechayotgan o‘zgarishlar har bir fuqaroni befarq qoldirmayapti, ayniqsa xotin qizlarga ko‘pdan ko‘p shart-sharoitlar yaratilib berilishiga katta e’tibor qaratilmoqda. Shuningdek, ushbu maqolada mamlakatimizning davlat boshqaruvida xotin qizlarning rolini oshirish, ularni ijtimoiy himoya qilish tizimini yanada kuchaytirish, salomatligini mustahkamlash, qizlarning ta’lim-tarbiya olishi uchun zarur shart-sharoitlarni yaratish, iqtidorli va bilimli qizlarni tarbiyalash hamda ularning ilmiy salohiyatini yuksaltirish bugungi kunning muhim masalalaridan biri bo‘lib qolmoqda va ularning ta’lim va kasbiy ko‘nikmalarni olishi hamda bandligini ta’minlashga har tomonlama ko‘maklashish, tadbirkorlik tashabbuslarini yanada qo‘llab-quvvatlash sohalarida keng qamrovli ishlar amalga oshirilib borayotganligi maqolada keng yoritilgan.