(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotida muhim o‘ringa ega bo‘lgan janrlardan roman janrida hayotiy haqiqatning ifodasi zamonaviy o‘zbek adabiyotining yetakchi vakillaridan biri Isajon Sultonning tarixiy romanlaridan biri “Abu Rayhon Beruniy” romani asosida tahlil qilingan. Asar nafaqat badiiy, balki tarixiy ahamiyati bilan ham diqqatga sazovordir.