(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi “pul” komponentli frazeologik birliklarning lingvomadaniy xususiyatlari tahlil qilinadi. Pul konsepti har ikki tilda insonning moddiy va ma’naviy qadriyatlariga nisbatan munosabatini aks ettiradi. Tadqiqotda frazeologik birliklarning semantik tarkibi, madaniy asoslari, milliy tafakkurdagi ifodasi va tarjima jarayonidagi muammolar yoritiladi. Lingvomadaniyat yondashuvi asosida frazeologizmlarning faqat til emas, balki madaniy tafakkur mahsuli sifatida talqin qilinadi.