(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada mustaqillik yillarida O‘zbekistonda xotin-qizlar ishtirokida o‘rta tibbiyot xodimlarining aholi salomatligini muhofaza qilishdagi roli va samaradorligi tahlil qilingan. Hamshiralar va patronaj xizmatida faoliyat yurituvchi xotin-qizlar nafaqat davolash jarayonida, balki profilaktika va patronaj ishlarini tashkil etishda ham asosiy ahamiyatga ega ekanligi ko‘rsatilgan. Shuningdek, qishloq va shahar tibbiyotida ularning xizmat ko‘rsatish sifatini oshirishdagi roli, kasbiy malakasi va ijtimoiy-iqtisodiy qo‘llab-quvvatlanishi tahlil qilingan. Maqola natijalari asosida xotin-qizlarning o‘rta tibbiyotdagi ishtiroki samaradorligini yanada oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.