(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada bilingvizmning til va madaniyat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlikdagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Bilingvizm shaxsning madaniy identitetini shakllantirish, madaniyatlararo muloqot kompetensiyasini rivojlantirish va ijtimoiy moslashuv jarayonlarini tezlashtiruvchi omil sifatida talqin etiladi. Tadqiqot lingvokulturologik va sotsiologik yondashuvlarga asoslanib, zamonaviy ilmiy manbalar tahlili orqali olib borilgan.