(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida tanqidiy fikrlash kompetensiyasini rivojlantirish masalalari nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida shaxsning mustaqil, analitik va refleksiv fikrlash qobiliyatlarini shakllantirish ta’lim sifatini oshirishning muhim sharti sifatida e’tirof etiladi. Maqolada tanqidiy fikrlash kompetensiyasining mohiyati, uning pedagogik ahamiyati hamda ta’lim jarayonida samarali rivojlantirish yo‘llari ilmiy manbalar asosida yoritilgan.