(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada axborot globallashuv jarayonida o‘smirlarning o‘z-o‘zini anglash transformatsiyasi jarayonlarini shakllantiruvchi trening dasturi – bu zamonaviy psixologik va pedagogik yondashuvlarga asoslangan, o‘smir shaxsining refleksiv, emotsional va ijtimoiy o‘zlikni anglash jarayonlarini rivojlantirishga qaratilgan kompleks tizimdir. Mazkur dastur orqali ishtirokchilar o‘z “men”ini aniqlash, ichki his-tuyg‘ularini boshqarish, jamiyatdagi o‘rnini anglash va o‘zini ijtimoiy jihatdan baholash ko‘nikmalarini mustahkamlaydilar.