ТРАНСГЕНЕРАЦИОННЫЕ СЦЕНАРИИ: РЕСУРСЫ И РИСКИ ПОДГОТОВКИ ПСИХОЛОГА (Universal International Scientific Journal, 2026)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyo oilalarida psixologik munosabatlar, rol kutishlari va travmatik tajribalarni uzatishning barqaror avlodlararo modellari sifatida avlodlararo stsenariylar o'rganiladi. Unda kollektivistik madaniy modelning oilaviy stsenariylarni saqlashga ta'siri va ularning shaxslarning ma'naviy va axloqiy immunitetini shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi. Ta'limni modernizatsiya qilish sharoitida amaliyotchi psixologlarni tayyorlashga avlodlararo tahlilni kiritish zarurati asoslanadi. Disfunktsional naqshlarni qayta tiklash xavfi va ularni psixologik o'zgartirish uchun resurslar aniqlanadi.
Keywords: avloddan-avlodga o'tish, oilaviy tizim, avlodlararo stsenariylar, oilaviy travma, kollektivistik madaniyat, ta'limni modernizatsiya qilish, psixologlarni tayyorlash.