EFFECT OF ENVIRONMENTAL pH ON THE SOLUBILITY OF CALCIUM OXALATE SALT (Universal International Scientific Journal, 2026)
Ushbu tezisda kalsiy oksalat (CaC₂O₄) tuzining eruvchanligiga muhit pHqiymatining ta'siri o‘rganilgan. Tadqiqot xalqaro standartlarga (masalan, ACS va IUPAC talablariga)muvofiq ravishda olib borilgan. Natijalar grafik va jadval shaklida taqdim etilgan bo‘lib, pHqiymatining eruvchanlikka ta'siri tahlil qilingan. Tadqiqotning maqsadi - kalsiy oksalatningeruvchanligini pH ga bog‘liq holda modellashtirish va uning tibbiyot (buyrak toshlari) va kimyosanoatidagi ahamiyatini ko‘rsatish.
Keywords: Calcium oxalate; solubility; pH effect