DIGITAL TECHNOLOGIES IN TEACHING LEGAL ENGLISH: A MODEL FORENHANCING SOCIOLINGUISTIC AWARENESS IN LAW STUDENTS (Universal International Scientific Journal, 2026)
Mazkur maqolada yuridik yo‘nalish talabalari uchun ingliz tilini o‘qitishdaraqamli texnologiyalar asosida sotsiolingvistik kompetensiyani rivojlantirishning nazariy vametodologik asoslari tahlil qilinadi. Onlayn simulyatsiyalar, virtual sud jarayonlari va interfaolpedagogik vositalar integratsiyasiga asoslangan konseptual model ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalariraqamli muhitda tashkil etilgan institutsional diskurs amaliyoti talabalar nutqining pragmatikmoslashuvchanligini, rasmiy reestrni boshqarish ko‘nikmasini hamda professional kommunikativaniqlikni oshirishini ko‘rsatadi
Keywords: digital learning; legal English; sociolinguistic competence