(untitled) (Universal International Scientific Journal, 2026)
Ushbu tezisda kalsiy oksalat (CaC₂O₄) tuzining eruvchanligiga muhit pH qiymatining ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqot xalqaro standartlarga (masalan, ACS va IUPAC talablariga) muvofiq ravishda olib borilgan. Natijalar grafik va jadval shaklida taqdim etilgan bo‘lib, pH qiymatining eruvchanlikka ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqotning maqsadi - kalsiy oksalatning eruvchanligini pH ga bog‘liq holda modellashtirish va uning tibbiyot (buyrak toshlari) va kimyo sanoatidagi ahamiyatini ko‘rsatish.