(untitled) (Universal International Scientific Journal, 2026)
Mazkur maqolada yuridik yo‘nalish talabalari uchun ingliz tilini o‘qitishda raqamli texnologiyalar asosida sotsiolingvistik kompetensiyani rivojlantirishning nazariy va metodologik asoslari tahlil qilinadi. Onlayn simulyatsiyalar, virtual sud jarayonlari va interfaol pedagogik vositalar integratsiyasiga asoslangan konseptual model ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalari raqamli muhitda tashkil etilgan institutsional diskurs amaliyoti talabalar nutqining pragmatik moslashuvchanligini, rasmiy reestrni boshqarish ko‘nikmasini hamda professional kommunikativ aniqlikni oshirishini ko‘rsatadi